O nama

O nama

Hoover - više od 100 godina iskustva!

Zanimljivosti

Hoover je sinonim za usisavač
Engleski izraz za čišćenje s usisavačem je "vacuum cleaning the floor". S vremenom, u običnom jeziku, korištenje tog izraza zamijenila je kratica "hoover the floor". Ime branda postaje nadomjestak za glagol!
Svojevremeno se slično dogodilo s prvim proizvođačem fotokopirnih uređaja a u novije vrijeme s najvećom internet tražilicom.
 
Usisavači Hoover na webu
Usisavači Hoover od uvijek su prednjačili kako po tehnološkim prednostima, tako i po svom dizajnu. Te teme su na vrlo prigodan način opisane na web stranici http://74simon.co.uk/hoover.html, gdje se također dokumentiraju i uređuju podaci o starim modelima usisavača. Između ostalog, možete kupiti još uvijek funkcionalan usisavač od prije Drugog svjetskog rata ili pronaći rezervni dio za usisavač koji vam je poklonila vaša baka.
Svoje mjesto je Hoover je našao i u poznatoj web enciklopediji Wikipediji.Nekad...
 
1908.
Tvrtka Hoover utemeljena je 1908. u američkoj saveznoj državi Ohio. Godine 1919. registrirana je podružnica Hoover Ltd. u Londonu pa je djelatnost tvrtke proširena i na Europu.
 
1932.
Godine 1932. otvorena je prva tvornica Europi, u Perivale (Middlesex), gdje je započeta proizvodnja usisavača. Ta godina predstavlja početak današnjeg nastavka priče o uspjehu, koji je Hoover postavio među vodeće proizvođače uređaja za čišćenje podnih površina. Godine 1937. Hoover Ltd. uvršten je na Londonsku burzu ali je matično društvo iz USA zadržalo kontrolni udio u tvrtki.
 
1946.
Godine 1946. otvorena je nova tvornica za proizvodnju usisavača u Cambuslang (Škotska) a godine 1948. otvorena je tvornica u Merthyr Tydfil (Wales) gdje je započeta proizvodnja perilica rublja.
 
1980.
Grupa Hoover postupno se širila sve do 1980. Sljedeće desetljeće donosi restrukturiranje, kako u području proizvodnje tako i na organizacijskim promjenama. Tvornica u Perivaleu je prodana a proizvodnja usisavača preseljena je u Cambuslang. Godine 1983. američki Hoover odkupio je manjinski udio Hoover UK i tako je postao jedini vlasnik europskih podružnica.
 
1985.
Od 1985. razdoblje je vlasničkih promjena; prvo je Chicago Pacific Corp. kupio je međunarodne aktivnosti Hoovera a 1989. godine MAYTAG Corp. (drugi po veličini proizvođač kućanskih uređaja u Sjedinjenim Američkim Državama) kupuje Chicago Pacifik a u skladu s tim, također i Hoover. Godine 1993. Hoover Trading Company i Hoover UK spojene u Hoover European Appliances Group.
 
1995.
1995. godina ponovno donosi promjene u vlasništvu: Candy od MAYTAG Corp. kupuje Hoover European Appliances Group i u potpunosti postaje novi vlasnik, uključujući pravo korištenja zaštitnog znaka za cijelu Europu, sjevernu Afriku i određene zemalje Bliskog istoka. Brand „Hoover by Candy”, uključujući proizvode, prodaju i marketinške aktivnosti nije ni na koji način povezan s američkim Hooverom i suradnjom Whirlpool-Maytag.
 
...i danas
 

Danas je Hoover predvodnik u proizvodnji uređaja za čišćenje podova na europskom tržištu a također proizvodi i široku paletu velikih kućanskih uređaja. Hoover je jedan od dva istaknuta međunarodna branda u vlasništvu Grupe Candy koji je prepoznalo veliko tržište kućanskih uređaja. Proizvodi označeni brandom Hoover tržišno su visoko rangirani jer se temelje na načelima vječnih inovacija, odlične kvalitete, vrlo visoke radne učinkovitosti i  modernog dizajna.